Najnovšie dostupné informácie zo sveta deratizácie, dezinsekcie a dezinfekcie. 

Regionálny úrad verejného zdravotníctva potvrdil, že výskyt komárov dosiahol v mnohých častiach Slovenska a Bratislavského kraja vysoký až kalamitný charakter. Nakoľko mestá podcenili intenzívne monitorovanie potenciálnych liahnisk komárov a nezačala sa v teréne aplikovať biologická látka BTi, aby sa zabránilo liahnutiu komárov.

V posledných rokoch je často rozšírené nepravidelné usychanie niektorých konárikov tují a cypruštekov, niekedy aj borievok. Ohrozené sú staršie stromy v suchých a teplých oblastiach. Ide o poškodenie lykokazom borievkovým. Koncom jari sa dospelý škodca dostáva cez bázu a menší otvor do malých konárikov a v nich vyžiera chodbičku. Konáriky schnú a...

Na Slovensku opäť úraduje chrípka.
Práve preto dávame do pozornosti jednorázový dezinfekčný postrek studenou hmlou alebo elektrostatickým postrekovačom, ktorá zabíja 99% baktérií a vírusov v priestore a zabezpečí dlhodobú ochranu proti vírusom a baktériám.
Takýmto spôsobom sa dezinfikujú:
• školy
• škôlky
• úrady
• banky
• hromadná doprava
• a iné...

Ak bývate v dome, najmä v staršom, možno ste už mali aj vy problémy s myšami, potkanmi či ich príbuznými. Nie je veru práve najjednoduchšie vyhnať ich z domu.

Kanalizácia na mnohých územiach Slovenskej republiky, je veľmi katastrofálna. Zanedbáva sa kontrola a taktiež aj preventívne čistenie kanalizácie, ale aj kanalizačných odtokov. Dnešná kanalizácia v mnohých Slovenských mestách je nepostačujúca a hlavne, keď nastanú prívalové dažde, vznikajú okamžite zaplavené časti mesta ako sme mohli vidieť tohto...

Bez ohľadu na to, či v záhrade pracujeme, grilujeme, alebo len tak sedíme na terase a kocháme sa pestrosťou záhonov - blízkosť sršnieho hniezda dokáže poriadne znepríjemniť túto pohodu.

Na začiatok si vysvetlime základne tri pojmy: deratizácia, dezinsekcia a dezinfekcia. Pod deratizáciou rozumieme ničenie hlodavcov, pod dezinsekciou ničenie hmyzu a dezinfekcia je postrek proti šíreniu nákazlivých chorôb.

Na území Bratislavského samosprávneho kraja je vypísaná povinná jarná deratizácia v období od 01.04.2018 do 15.05.2017. Povinnosť týmto nadobúda podľa § 12 ods.2 zákona NR SR č.355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, jedným z opatrení na predchádzanie vzniku...

Po príchode domov treba otvoriť okna a poriadne vyvetrať celý objekt cca 45 minúť
Neodporúča sa umývať dlážky prvých 14 dní, ale len vysávať
Ak máte malé dieťa, ktoré sa hráva na podlahe je potrebné umyť dlážku, kde sa pohybuje
Všetky sklenené a zrkadlové plochy sa môžu umyť
Opláchnuť kuchynské riady
Čisté obliečky a plachtyOpláchnuť zubné kefkyNovy...

Vyperte posteľnú bielizeň (plachtu, prikrývky, periny a pod.) pri teplote minimálne 60°C a odložte ich na suchom nezamorenom mieste.
Vyprázdnite všetky zásuvky, skrine a nočné stolíky v blízkosti posteli a zamorených miest.
Dôkladne povysávajte všetky prístupne miesta, po ktorých by sa mohol pohybovať hmyz. Vrecko z vysávača vyhoďte do odpadu mimo...